CONTACTEER ONS
+32 (0) 15 344 015

Over ons koeriersbedrijf Sprinter Europe

Reeds in 1986 werden de eerste bouwstenen van het koeriersbedrijf Sprinter Europe bvba gelegd te Meise onder de naam Sprinter Company bvba. In een tijd waar koeriersdiensten nog in hun kinderschoenen stonden richtte dhr. Karel Herbots Sprinter Company op. De behoefte aan een snelle en betrouwbare dienst gericht op hoogdringend transport en spoedleveringen van goederen werd meteen duidelijk. Het klantenbestand breidde in een mum van tijd uit. Een sterk team aan koeriers, toen gewapend met semafoons (biepers), stratenboeken en landkaarten en een handvol vreemde valuta, zorgden voor een stipte uitvoering van de dringende zendingen. De permanentie op de dispatching orkestreerde het geheel tot een meesterlijke symfonie. In 2008 was dhr. Herbots toe aan een welverdiend pensioen. De klanten bleven weliswaar niet in de kou staan. Raphael Mathieux, zoon van wijlen Paul Mathieux die jarenlang een trouwe en gedreven medewerker bij koeriersbedrijf Sprinter Company was, zette met een frisse kijk en onder een nieuwe naam de activiteiten verder. Sprinter Europe bvba was geboren!

Een koeriersbedrijf starten in het midden van een crisisjaar zou zeer risicovol zijn geweest ware het niet dat er aan de basis een vlot draaiende en goed geoliede machine aan ervaren en toegewijde koeriers lag. Zodanig goed geolied dat het in eerste instantie enkel een nieuw kleurtje kreeg. Het verder sleutelen om het geheel aan de huidige normen te laten voldoen kon op een geleidelijk tempo en stapsgewijs beginnen.

Vandaag is Sprinter Europe bvba meer dan ooit een koeriersbedrijf dat zijn noodzaak en efficiëntie in dringende leveringen heeft bewezen. Een vlotte en persoonlijke communicatie, problemen aanpakken en oplossen, anticiperen en meedenken met de klanten, zijn typerende eigenschappen die aan de eindstreep een duidelijk verschil maken. Sprinter Europe specialiseerde zijn koerierdiensten voornamelijk in spoedleveringen en same day delivery en stelt zich flexibel op naar gepersonaliseerde transport oplossingen. Dit resulteert in een actief koeriersbedrijf dat continu mee evolueert en up-to-date blijft beantwoorden aan de specifieke vragen van de markt voor hoogdringend transport.